torstai 22. maaliskuuta 2012

Sisäinen hamstraaja ilmoittautuu!

Tänään, ja jos nyt ihan suoraan sanon niin ihan just nyt, pitäis alkaa hiomaan ikkunanpokia. Homma on "vähän" jäänyt jalkoihin. Ei ole inspistä lennellyt vastaan... Kyse siis Iisan huoneen ikkunasta, jossa jo sisemmässä ikkunassa jo teippauksetkin olleet jo pari viikkoa paikallaan! Lisäksi maali on ostettu, samoin sudit ja kai sitä tärpättiäkin oli vähän vielä pullon pohjalla. Niin ja tietysti hiontapaperi vohkittuna isältäni. Että paas marssien vaan työtäs tekemään, nainen! Ihan kohta, siis oikeasti tänään mä sen aloitan. Ihan varmasti.

Tärpätistä tuli mieleen että sitä saisi to-su Tokmannin nettopäiviltä ( :D ) kaksi pulloa neljällä eurolla! Täytynee hakea. Siinä pisteessä sitä nyt sitten ollaan että huomaan kaluavani alelehtiset viimeistä sivua myöden. Eilen haettiin hammasharjat, käsienpesuaineet, pari purkkia lastenruokaa, miehelle bokserit (Levi's) ja pari lelua kun halvalla sai. Tuleeko lie pidemmän päälle halvemmaksi tuollainen hamstraus, mutta käyttötavaraahan toisaalta ovat joten toivotaan että kannatti. :) Tänään lähtisi tosiaan lisäksi nettopäiviltä Muumiastioita alennuksesta, sellaiset lasit siis jotka Iisa sai kummiltaan lahjaksi ja minä menin niistä toisen hajoittamaan... Haen ne kyllä, jotenkin ne soimaan omassatunnossa. Ja lisäksi muumilautanen - jonka Iisa sai kummiltaan ristiäispäivänä - on hajalla myös. Sen tiputti joko minä, Mimosa tai Nasu, en nyt muista kuka meistä. Mut täytyy hommata se kanssa aikanaan, kunhan tulee asiakasomistajapäivät S-Markettiin.

Mä en ole juurikaan aikaisemmin ostanut lahjoja ennenaikaisesti vaan juuri sitten tarpeeseen, pienessä paineessa, juuri juhlia ennen. Nyt on peräti 5 synttärilahjaa ostettuna! :) Iisalle heppakello, Mimosalle nukke, kummitytölle kesävaatteita, ystäväni lapselle palapeli ja sitten on vielä yksi zhuzhupets joka todennäköisesti menee tyttöjen pikkuserkulle jos synttärikutsu saapuu! Noissa viimeisimmissä lahjoissa on kyllä tullut säästettyä monia euroja kun olivat puolella hinnalla myynnissä. Ja nämä lahjat menevät seuraavan kahden kuukauden sisään! :D Tosi kiva juttu ettei tarvi stressata nyt noista ainakaan. :) Toukokuussa on kyllä myös toisen kummilapseni syntymäpäivät joten hänen lahjansa on vielä hankkimatta. Niin ja seuraavaksi pitää käydä ostamassa vauvalahja pikkupojalle <3 jos pääsisi pian vauvantuoksua nuuhkimaan!

*    *    *

Eilen meillä kävi ystäväni Hanna! Mietin jonkun aikaa, mitä tarjoaisin. En aikanaan niin jo moneen kertaan väännettyä mustikkapiirakkaa, enkä kuivakakkua. Lopulta huomasin kolme jo hieman nuhjaantuneen näköistä omenaa ja päätin tehdä niistä piirakan ohjeella jonka joskus olin vihkooni tallentanut, mutta en ollut koskaan sitä aikaisemmin tehnyt. Siitä tulikin todella hyvä! Ja vältyin ruokkimasta myös hukkaakin samalla ;) 

Helppo omenakuperkeikkakakku  
Vuokaan:
500 g omenoita
½ dl juoksevaa margariinia
3/4 dl fariinisokeria
1 dl manterirouhetta

Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 kananmunaa
 1 ½ dl juoksevaa margariinia

Kuori ja kuutio omenat. Levitä margariini, fariinisokeri, mantelirouhe ja omenakuutiot kakkuvuoan (halk. 24 cm) pohjalle. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja margariini sekoittaen. Levitä taikina omenapalojen päälle vuokaan. Paista 175 asteisessa uunin alimmalla tasolla 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. 

Ohjeesta poiketen itse käytin mantelirouheen sijaan pussinpohjalle jääneet mantelilastut pois joita oli n. ½ dl. Lisäksi paistoin uunin keskimmäisellä tasolla ja hieman reilun 150 astetta. Meillä on niin ärhäkkä uuni että polttaa muuten mun leivokset. :) Me pistelimme omenakuperkeikkakakun Valion Vanilla - täyteläisen pehmeän vanilliinikastikkeen kera! Namskis! :)

*    *    *

Perhekerhosta tarttui tänään matkaan lapsen kuljetusrinkka sekä pussillinen mammavaatteita! :) Täytyy alkaa kohta sovittelemaan niitäkin! - Ai niin, sitten on se ikkunakin odottamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)