sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Vauva-aikaisia (kuva-)muistojani vuosilta 1978 - 1982

Tässä postaus mun vauva - taaperoajoilta. Sieltä kaukaa 70-luvun lopusta 80-luvun alkuun. Oikeastaan postausta pyydettiin tästä mun äitiyspakkauksen makuupussista, mutta myönnän, en malttanut olla etsimättä lapsuuteni aikaista valokuvaa jossa tämä samainen makuupussi olisi näkynyt käytössä. Ja löysinpä sen kuin löysinkin! Mutta samalla en malttanut jättää muita ihania, niitä niin retroja - kuvia skannaamatta kun siihen hommaan kerta ryhdyin!


Onneksi äitini on säästänyt tämän ihanuuden!



Otin kuvan myös vauva-aikani peitosta, jonka äitini on tehnyt. Valitettavasti tätä en löytänyt vauvakuvistani. Lankana on varmaan akryylilanka ja peiton toinen puoli on ihanaa froteekangasta. Mulla oli tämä jo Iisan vauva-aikana, mutta silloin se ei oikein vielä iskenyt (2004), mutta Mimosalla tätä peittoa on käytetty ihan koko ajan alustana/peittona päikkäreillä!

Äiti 21v ja isä  27v <3 1978 (?)

Äitini odottaessaan minua vuonna 1979.

Synnyin tummatukkaisena, reilusti pari viikkoa yli lasketun ajan, syyskuussa 1979.
Painoin 3150g ja olin 49cm pitkä. 

Tässä jo taitaa Annea vähän naurattaa! :)

Minä jouluna 1979.

Meiltä löytyy vieläkin tuo pussilakana <3

Ja tässä tämä mun äitiyspakkauksen makuupussi käytössä.  Onpa mulla hienot rattaat ;)

Nämä potkarit ovat olleet Mimosalla ainakin käytössä. Löysin myös kirpparilta tuommoisen kiikkutuolin lapsosilleni.

Näin hieno oranssi potta oli mulla pikkuisena käytössä!

Voi, tuollaisen juna-hellebodyn kun jostain löytäisi omillekin tenaville! :)

25.10.1980 Anne ensilumessa (luki kuvan takana)
Olipa hieno talvipuku mulla pikkuisena, liekkö äitiyspakkauksesta vai jostain muualta?

1/1981
Tässä olen 1v 4kk


7/1981
Heinätöissä, hellemekossa <3 Tuo kuvan hattu mulla on todella monessa kuvassa päässäni! :)

4/1982
Kevät tuli ja nuken ja koiran kanssa oli päästävä kävelylle!

Ja mitkä hienot haalarit mulla olikaan! :)

Tämmöinen lapsuuspostaus tuli tästä tällä kertaa!
Ihan mukavaa oli saada vähän muutakin ajateltavaa iltapäivälle kun aamupäivä meni muita asioita miettiessä. 

13 kommenttia:

  1. Ihan on kyllä Mimosassa sun näköä, kun näitä kuvia katselee! Varsinkin tuo, jossa seisot pinnasängyssä, voisi olla teidän Mimmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! :) Moni myös luulee yhtä Iisasta (6kk kuvassa) otettua kuvaa Mimosaksi. Pitäisi teettää samanlainen kuva Mimosasta, kun sellaisen olen ottanut ja laittaa ne vierekkäin!

      Poista
  2. Minä luin pitkästä aikaa sinun blogia. Lämpöisiä ajatuksia tästä kulman takaa!! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos postausideaan tarttumisesta! Hei niin tutulta näyttää, vaikken ihan samana vuonna olekaan syntynyt. Mutta tuosta makuupussista tulee niin "turvallinen" fiilis mieleen. Samoin tutulta näyttää keltainen pinnasänky, punainen kiikkustuoli ja noi sydän potkarit ja muut kuosit. Ja äitisi kampaus. Voi että makee juttu.

    Harmittaa kun meillä ei ole säästössä moista makuupussia. Ja nyt aion kyllä väkisinkin säästää kaikki työttni jutut, vaikka tuntuisi kuinka tyhmältä nyt, ei varmasti tunnu kolmenkymmenen vuoden päästä!

    VastaaPoista
  4. :) Juu mielelläni, se oli oikein kiva idea! Meillä on näköjään säästynyt muutamia kivoja juttuja vuosien takaa! Mut esim. vaunuista ei ole kyllä mitään tietoa millaiset ovat olleet. Iskä muisteli että jotkut rumat ja ruskeat?

    Tosiaan mäkin olen päättänyt säästää kaikkea mukavaa lapsille muistoksi näistä omista vauvavuosistaan. Olen laitellut niitä äitiyspakkauksen laatikkoon odottamaan. Ovat nyt sisätiloissa, joten siellä säilynevät. Mutta jos niitä aikoo varastoida jonnekin hiemankaan epäilyttävään paikkaan (varastoon tms.) niin Marttaliitto suosittelee ainakin laittamaan vaatteet muovisiin säilytyslaatikoihin ja tuulettamaan ne kerran vuodessa. :)

    Niin ja FB:ssä on sellainen ryhmä kuin "Äitiyspakkaus kirppis" - jossa kuulemani mukaan aina välillä on tätä makuupussia myynnissä ;) et jos oikein kovasti sitä kaipaa niin sieltä voi mahdollisesti löytää! :) (Tosiaan itsekin sinne ryhmään vasta laitoin kutsun, joten ei ihan 100% varma tämä tieto nyt ollut!)

    VastaaPoista
  5. Ihania kuoseja ja vaatteita! Nuo keltaiset sydänpussilakanat ovat upeat! Minäkin löysin tuollaisen pienen keinutuolin kirpputorilta, tosin sitä pitää vähän maalailla uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kyllähän noita kuvia katsellessa tulee herkästi hymy huulille jo pelkästään kuosien takia. (Ja tietysti omat vauvakuvat muutenkin hymyilyttävät!)

      Poista
  6. Aivan ihana retropostaus.:) -L

    VastaaPoista
  7. Etsin googlesta kuvia vanhoista makuupusseista ja löysin blogisi.
    Mahtavia kuvia tässä postauksessa, niin samanlaisia kuin minusta otetut :)
    Tuo keinutuolikuva varsinkin.. Minusta on juuri samanlainen-samanlaiset vaatteet päällä, sama asento ja punainen keinutuoli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Pitäisi käydä uudelleen siellä lapsuuden albumilla ja tehdä toinen "retro-aikainen" postaus omasta lapsuudesta, kun ovat tosiaan niin hellyyttäviä ja monia juttuja on tullut hankittua itsellekin fb-kirpparilta ym.!
      Mutta hauska kuulla että ollaan niin samikset keinutuolikuvassa ;) olisipa hauska nähdä se! :)

      Poista
  8. Moikka, bongasin tämän postauksesi blogistasi juuri, ja siinä oli montakin tuttua juttua :) Meidän äiti on kanssa säästänyt minun aikaisen,samanlaisen "pussin" ja aika monta muuta äp-laatikon juttua ja laatikonkin. Tuo keltainen kukkakangas, mitä sinulla on ollut äp-laatikossa, on myös tuttu. Meillä Vilholla on käytössä samasta kankaasta lakana. On kuulemma ostettu "Laukkarisen kaupasta". Äitisikin käynyt varmasti samassa puodissa tuolloin ostoksilla. Samoin sydänpussilakana ja tyynyliina löytyy. Nää on ihan huippuja nyt katsella, ja käyttää. Ja löytyypä porukoilta vielä minun ruskeaa samettikangasta olevat vaunut sekä pinnasänky.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia muistoja!♥ :) Ja tosiaan ihania, kun pääsevät uudelleen käyttöön muutaman kymmenen vuoden jälkeen. Hauskaa oli kuulla, että kangas on todennäköisesti juuri Laukkarisen kaupasta, en tosiaan epäile kyllä yhtään. Tuskin sitä siihen aikaan on ainakaan oma äitini lähtenyt "merta edemmäs kalaan". :) Meillä oli myös jossain vaiheessa lasten leikkivaunut päälystetty ruskealla samettikankaalla, mutta silloin kun Iisa oli pieni, osti äiti uudet kankaat ja päällysti sametti-ihanuuden punaisella pellekankaalla. :) No, on sekin ihan kiva! Ja nuo lasten leikkivaunut ovat edelleen kovassa käytössä papan luona.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)