sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Perheviikonloppu ja valkosuklaa-kahvikakku!


Tää on ollut oikein perheviikonloppu! Oikeestaan ei olla tehty paljon mitään ja silti kuitenkin kaikkea kivaa! Eilen otettiin käveltiin koko porukalla aamupäivästä torille kirpparin kautta. Kirpparille vietiin vähän lisää tavaraa myyntiin ja siistittiin pöytää. Vielä olisi viikko aikaa saada tavaraa kaupaksi. Talvitakkeja on ainakin mennyt muutama, heti eilisen jälkeen sekä kenkiä oli mennyt ja vaatteitakin. Torilla käytiin välillä ihmettelemässä syysmarkkinoita ja vaalihumua. Juotiin vaalikahvit ja syötiin munkkirinkilä, Iisa suolaisen ystävänä herkutteli karjalanpiirakalla. Torilta ostettiin All tiptop - ihmeainetta, josta aikaisempiakin hyviä kokemuksia. Mikä sillä ei puhdistu, jää likaiseksi. ;) Torilla käynnin jälkeen Juho ja vaunuilevat kävelivät suoraan kotiin. Me Iisan kanssa tehtiin pikainen kierros vielä kirpparilla, ja sieltä tarttui matkaan tuo kuvassa oleva keppihevonen eurolla! :) Ostettaessa oli kovin nuhruinen, korva lähes irti ja muitakin pikku reikiä. Mutta Iisan kanssa se ommeltiin kuntoon ja Iisa vielä pesi heposen ja johan se oli jo tänään leikeissä mukana. Keppari sai myös nimen, Poppis. :) Taisi tulla Mimosan lempihevonen tästä kopukasta! Tytöt leikivät tallileikkiä pitkin aamua ja jo eilenkin. Iisa askarteli kymmenen kerran ratsastuskortit ym. 

Eilen illalla saunottiin. Tänään Iisalla oli ratsastustunti ja Juho on tehnyt vähän graduansa. Minä olen ottanut lähinnä löysin rantein. Teimme Aatoksen kanssa eilen kokeilumielessä valkosuklaa-kahvikakun ja omenahyvettäkin tehtiin jälkiruuaksi.

Omenahyve vanilliinikastikkeella höystettynä.
Ohje täältä! :)

Valkosuklaa-kahvikakku
pohja:
200 g suklaamurokeksejä
75 g sulatettua voita

täyte:
200 g valkosuklaata
6 liivatetta
1 dl vahvaa kahvia
½ dl kahvilikööriä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Murusta keksit, lisää sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa. Liuota liivatteet kuumaan kahviin, anna jäähtyä. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Mausta kahviliköörillä. Lisää sulatettu suklaa ja lopuksi liivateliuos. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.

*     *     *

Tänään sitten maisteltiin. :) Hyvää on, mutta tätä ei ristiäisissä tarjoilla. Sinänsä kakku ei ole missään nimessä liian makeaa, mutta alkoholi maistuu liiaksi "läpi". Tämä kakku sopii jonnekin aikuisten juhlien jälkiruokakakuksi. :) Niille mun kolmikymppisille tää oli hyvä kakku, mut tosiaan ristiäiskakuksi ei kelpaa. Eiköhän tämäkin kuitenkin tule pois syötyä! ;)

*     *     *

Nyt pitäisi lähteä hakemaan Iisa tallilta. Oon miettinyt sitä tapettia tuohon käytävän seinään, ehkä se menee tänään tilaukseen! ;) Ja sit ollaan mietitty myös kuivausrummun hankkimista.. Täytynee alkuviikosta käydä kyselemässä kodinkoneliikkeistä hintoja ja suosituksia. Mä haluan pehmeätä pyykkiä! :D ;) Ja kai se jo viiden hengen kodissa on jo ihan kohtuullinen ostos?

Aatos murunen päiväunilla Apilapotkareissaan ♥


2 kommenttia:

  1. ...nopsaan kommentoin, että ehdottomasti suosittelen rummun sijaan kuivauskaappia. on tosi kätevä ja säästää vaatteita...kuivausrumpuun kun ei saa laittaa mitään missä on joustoa - eli ei oikeastaan muuta kuin lakanat ja pyyhkeet! kuivauskaapissahan voi kuivattaa myös märät kengät ja ulkokamppeet. jos vaan tila antaa myöten, niin se on hyvä hankinta!

    VastaaPoista
  2. Pidetään mielessä seuraavaa kotia silmällä pitäen. ;) Tämän hetkisessä kodissa on tilaa muuten mukavasti, mutta kodinhoitohuone on tosi pieni että oikeestaan siihen pesukoneen päälle ainoastaan mahtuisi.. Ja toinen vaihtoehto minne vois kuivauskaapin sijoittaa, on eteinen ja sielläkään ei löydy paikkaa kuivauskaapille.. :/ Joten, tällä hetkellä rumpu taitaa olla vaan mahdollinen ostos?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥ luen sen kuitenkin ennen julkaisemista :)